2011. május 28., szombat

Ligeti Lajos: Sárga istenek, sárga emberek - Jelenlegi ára: 2 080 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Sárga istenek, sárga emberekA könyv listaára: 2540 Ft. Leírás:
A mongolok titkos történetének (200413144) fordítója, Ligeti Lajos professzor 1934-ben kiadott (Budapest, Királyi Magyar Egyetemi Nyomda) műve, a Sárga Istenek, sárga emberek eredetileg az Egy év Belső-Mongólia lámakolostoraiban alcímmel jelent meg. A nemcsak szövegközi képmellékleteket, de térkép-illusztrációkat is tartalmazó mű jelen kiadása több mint hetvenöt év távlatában sem hozza ez utóbbiakat, sem előszót vagy utószót, sőt más könyvészeti segédletet sem bocsát mentőövül az érteni vágyó olvasó rendelkezésére. Az iskolateremtő tudós-tanár 1928-tól 1931-ig a Kínához tartozó Belső-Mongóliában és Észak-Mandzsúriában eltöltött három éve közül a középső történetét beszéli el útleírásában. Teljesen egyedül, egy-egy alkalmi bennszülött szolga kíséretében járta úttalan útjait, viszont sokkal közvetlenebb tapasztalatokra tehetett szert, mint egy expedíció keretén belül. Eredeti célja a mongol lamaista buddhizmus irodalmi, nyelvészeti, vallástörténelmi kutatása volt, mégis külön hozadéka e vállalkozásnak, hogy eleven, szemléletes, szinte szórakoztató stílusban adja elő egy egzotikusnak számító kultúra végnapjait. A kínai invázió árnyékolja be e süllyedő mongol világot, bár a nagy politika csak a háttérben tűnik fel, az előtérben a mongol puszták, romladozó kolostorok mindennapi élete folyik, méghozzá olyan hitelességgel, mint egyetlen más híradásban sem. A kiadás puritanizmusa ellenére beszerzésre javasolt az Ázsiáról szóló útirajzok sorában elfoglalt különleges helyzete okán. ISBN: 978-963-329-120-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 080 Ft

Az aukció vége: 2011-05-30 01:02
. Ligeti Lajos: Sárga istenek, sárga emberek - Jelenlegi ára: 2 080 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése