2011. október 27., csütörtök

Bulgakov, Mihail: A Mester és Margarita - Jelenlegi ára: 925 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Mester és MargaritaA könyv listaára: 1100 Ft. Leírás:
Bulgakov mitikus regénye - mely, miközben görbe tükröt tart az 1930-as évek szovjet valósága elé, a költészet értékmentő, magasrendű szerepét fogalmazza meg az emberi társadalomban - csak jóval a szerző halála után jelent meg először, 1966-ban. Az ördög Moszkvába érkezik Woland mágus bőrébe bújva, s ezzel a történetben és a regény szerkezetében egyaránt felborul minden rend. Varázslatos és titokzatos dolgok történnek, a valóság az ördög szemüvegén át nézve még keményebb valósággá válik. A Jézus-történet pedig a leginkább naturalista-verista résszé válik a regényben. A jelen idejű cselekményekkel párhuzamos mozzanatsor a Szellem embere és a Hatalom között feszülő kibékíthetetlen ellentétet jeleníti meg. Bulgakov Pilátusa jóindulatú, becsületes ember, ám úgy kell ítélkeznie, ahogy a hatalom rendszere előírja. A főszereplők végül kilépnek a térből és az időből, és az öröklétbe jutnak. Pilátussal a halhatatlanság birodalmában találkozunk újra, aki bűne, gyávasága miatt jutott oda, de a művész közbenjárására mégis megtisztulhat. Margarita, a központi nőalak csak a regény második felében jelenik meg, de attól kezdve meghatározóvá válik. Szerelem nélkül ment férjhez, és sokáig szinte vegetatív életet élt. Gazdag és nyugodt, de értelem és cél nélküli volt az élete. Amikor megismerkedett a Mesterrel, minden megváltozott. Igazi, őszinte szerelem ébredt közöttük, amely mindkettőjük életét megváltoztatta. A Mester művész, kinek Jézusról írt regényét nemhogy nem adják ki, hanem szabályos bűncselekménynek tekintik a korabeli Szovjetunióban. Margarita magára hagyja szerelmét, hogy hazatérve végleg szakítson férjével. Ezalatt azonban a Mester elégeti a kéziratot és eltűnik. Margarita nem tudja, hogy elmegyógyintézetben van, már-már visszatérne férjéhez, amikor megkísérti őt Azazello személyében az ördög. Meghívót kap a Sátán (Woland) báljára, s megígérik neki, hogy visszakaphatja szerelmét. Margarita vállalja a kihívást, s bebizonyítja együttérzését és önzetlenségét is, amikor a bálon elvégzett háziasszonyi teendőiért jutalmul először nem a Mester szabadságát, hanem egy szenvedő lélek megváltását kéri. Ezzel mindkettőt eléri, Frida megváltást, a Mester és Margarita pedig örök nyugalmat nyer. Ahány kritikus, szinte ugyanannyi értelmezés olvasható a műről, mely A Nagy Könyv játékban bekerült a legkedveltebb hat külföldi regény közé. ISBN: 963-07-7522-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 925 Ft

Az aukció vége: 2011-10-27 16:19
. Bulgakov, Mihail: A Mester és Margarita - Jelenlegi ára: 925 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése